martes, 29 de septiembre de 2015

Passejada al voltan del Llac de La Torrassa, La Guingueta d´Aneu (Lleida).

Sáfranera (Crocus nudiflorus). 

Llac de la Torrassa.

El pantà de la Torrassa i el Parc Natural de l’Alt Pirineu són dos dels paisatges que conformen l’extens terme, que arriba fins a la frontera amb França al cim del Mont-roig (2.847 metres). La pesca i l’excursionisme són dues de les activitats més esteses entre els visitants de la Guingueta d’Àneu. Els pescadors tenen un indret ideal per a la pràctica de la seva activitat en les prop de trenta hectàrees de l’embassament de la Torrassa. La Societat de Pesca la Guingueta-Espot n’expedeix els permisos. L’excursionisme, bona part del municipi està inclòs en el Parc Natural de l’Alt Pirineu, i els seus paratges protegits són un recurs immillorable per a rutes i excursions.

Pont de Poldo.

Llac de la Torrassa.
Aproximació.-

Aparquem el vehicle, prop de l'Hotel Poldo al poble de la Guingueta d'Aneu a la província de Lleida, al seu carrer central C- 13.
Un cop vam aparcar el vehicle busquem el Pont de Poldo, principi i fi de la ruta. Aquest es troba per darrere de l'Hotel amb el mateix nom.


Niu de metralladora nº 45 A i 45 B.
Recorregut.-

Comencem travessant el pont de Poldo, a la nostra esquerra veurem un cartell indicant-que estem a La Mollera d'Escalarre. just al davant trobem un niu de ametraladoras. Que es van construir en l'època de la guerra civil espanyola i que pertany al patrimoni de la memòria històrica de la zona. Que inclou algunes rutes per aquesta zona.

Niu de metralladora nº 45 A i 45 B.

Niu de metralladora nº 45 A i 45 B.

Niu de metralladores nº 45 A i 45 B. Dins el CR- 76 de la Guingueta es van construir 17 nius de metralladores. Tots té la mateixa característiques: un petit passadís d'entrada amb gir a la dreta, i una taula davant la espitllera. La seva missió era procteger la rereguarda i evitar ser acatats per darrera en el GR-76.

Niu de metralladora nº 45 A i 45 B.

Llac de la Torrassa.

GR- 76 

Marieta.

Guti.
Continuem vorejant el llac de la Torrassa, itinerari molt curt i totalment pla per la part mitjana de l'embassament.
En aquest espai podrem observar aus aquàtiques com l'ànec Reial, el Corb o algun cabusset, i si us fixeu dins de l'aigua segurament veureu alguna truita.

Pont de Badia.

Pollancre (Populus)



Marieta (Pont de Badia).


Després de travessar el pont de Badia, seguim vorejant el llac vam sortir un petit tram a la carretera C-13 i de seguida tornem al llac per darrere de la casa de la Guingueta d'Aneu. fins a tornar a pont de de Poldo, Concloent així aquest passeig. Una petita mostra de gran bellesa d'aquesta zona de la Mollera d'Escalarre.
Casa del Poble de La Guingueta d´Aneu.


La Guingueta d´Aneu.
Fitxa Tecnica.-

Grau de Dificultat: Baixa.
Temps/ Horari: 20 minuts.
Desnivell/Cuota maxima: 916 metres a 935 metres.
Ús: sí.
Ús actual: sí.
Senyalització: Bona.
Llocs de valors: Pont de Poldo, Pont de Badia, Niu de metralladora nº 45 A i 45 B, Espai d´interes natural.
Epoca: Tot l´any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario