domingo, 29 de marzo de 2015

Itinerari Botànic del Centre d´Informació la Pleta, Sitges. (Barcelona).

Monestir Budiste Tibeta.


Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.
És fàcil quedar captivat pels paisatges mediterranis del Garraf. Us proposem una visita romàntica i educativa per a tota la família, en espacial per a persones amb discapacitats motrius ja que gran part del reccorrido a estat adaptat per a aquesta finalitat.
Primer una visita al monestir Budista Tibetà del Garraf. on gaudireu de la seva edificació i una introducció al nostre jo interior.
Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.
Monestir Budista Tibetà del Garraf. 

Pere Domènech i Grau, "indiano" retornat de Cuba amb una gran fortuna, va edificar aquets majestuós Palau; un edifici vuitcenetista de caire eclèctic que barreja els estils neoclàssic, barroc. oriental i àrab, construit a la darreria del regne d ´Alfons XII; en la actualitat, és la seu de la comunitat de practicants budistes catalans Sakya Tashi Ling, unic monestir budiste tibetà a Catalunya.
Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Monestir Budiste Tibeta.

Pou de la Pleta.

Centre d´Informació la Pleta.
Després farem una altra visita la ruta a si al centre de informació la Pleta, amb sales audiovisuals que ens parlen de l'Agila perdiguera. I finalitzant amb la ruta on podrem veure i conèixer plantes, animals i insectes del lloc.
Anem per passar un diumenge genial amb tots i totes.
Tortuga Mediterranea.


Centre d´informacio la Pleta.

Resenyes i croquis d Itinerari Bòtanic del Centre d´Informació la Pleta. Sitges. (Barcelona).-

Fitxa Tècnica: 

Grau de Dificultat: Baixa
Temps / Horari: 40 minuts
Desnivell / Quota màxima: 333 metres a 359 metres.
Ús: si.
Ús actual: si.
Senyalització: Bona.
Llocs de Valor: Centre d´Informació la Pleta, Bassa, Tram adaptat, Pou de la Pleta, Pla dels Vinyals.
Època: Tot l'any.

Començament d´itinerari.

Com arribar: Des de Castelldefels, per la pista forestal asfaltada de la Urbanització Ratpenat a la Plana Novella i que arrenca després de la sortida 42 de l´autovia C-32. Carretera Ratpenat a Plana Novella, Km 3,5.


Tram adaptats
Recorregut.: El recorregut surt del Centre d´Informació situat a la masia de la Pleta, punt de partida de moltes altres rutes del parc. L´edifici va ser aixecat l´any 1894 per l´arquitecte Francesc Berenguer, col.laborador d´Antoni Gaudí. Es tracta d´un gran mas de pedra inspirat en l´arquitectura tradicional, l´element més característic del qual és l´original construcció troncocònica de pedra i maò vist que servia de coberta del pou que hi ha a sota. A l´interior hi ha l´oficina i el Centre d´Informació del Parc del Garraf, om podem trobar tot tipus d´informació de la zona i també sobre l´aliga perdiguera o cuabarada, espècie amenaçada de la qual hi ha tres parelles establertes als límits del parc. També es pot veure un audiovisual sobre flora, la fauna i el parc en general, que es projecta sobre les parets i el sostre d´una sala del centre i que pot ser molt interessant visionar abans d´iniciar la ruta.

Pla dels Vinyals.

Bassa

Parc del Garraf.

Marieta & Guti.

Des de la Pleta cal seguir els senyals del recorregut (Fites amb Flors). És important assenyalar que la meitat està adaptat per a discapacitas motrius i recomanat per a visitats amb cadira de rodes. Amés, al costat de la Pleta hi ha un aparcament exclusiu per a persones amb dificultats de mobilitat. En total són 650 metres pavimentats (dels 1.300 metres totals). Amb la ruta sensorial per a persones amb discapacitat visual (situada a l´Escola de Natura Can Grau, a Olivella), ja són dos els intineraris que acosten el Parc del Garraf a les persones amb algun tipus de discapacitat visual o de mobilitat.


Fent tot el recorregut marcat s´arriba de nou al punt de partida. En els 1.300 metres de rutaes poden veure les plantes principals del massís. El visitant pot identificar-les gràcies a uns cartells que s´hi han col.locat, amb el nom de l´espècie i una explicació.

Zona d´estacionament

Mentre s´avança per la ruta, es poden veure les espècies que formen el paisatge típic d´aquesta zona del Garraf: la màquia de garric, o el que és el mateix, un matollar dens d´un a tres metres d´alçaria on dominen el garric i el llentiscle i on creixen el margalló i el càrritx. De tots destaca el margalló, que és l´única palmera autòctona del continent europeu. El garric és un arbust amb les fulles semblants a les de l´alzina, però més petites i erçades, amb punxes al limbe. El càrritx per la seva part, és una gramínia alta, d´uns dos metres d´alçaria, de procedència africana. De fet, aquets tipus de vegetació en forma de matollar és la més estesa als Països Catalans, encara que actualment es troba en procés regressiu. A banda de l´esmentada vegetació, durant el recorregut es poden veure diferents exemplars d´espècies com ara l´argelaga, l´aladern, el barballó (o espígol) i el pic blanc, entre moltes altres.

Resenyes extretes de.- www.diba.cat/parcsn

Fi de trayencte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario